Echipa de baschet a Gazului Metan întâlnește miercuri, 3 februarie 2016, Steaua CSM EximBank, formație antrenată de către Hristu Șapera.Partida dintre cele două echipe constă pentru etapa cu numărul 19 din cadrul Ligii Naționale de baschet masculin.Meciul se va disputa în Sala Polivalentă din București, iar startul partidei este programat pentru ora 19:00.

Gaz Metan Mediaș vine după o nouă înfrângere adăugată în palmares, de această dată medieșenii au pierdut pe teren propriu în fața formației antrenate de către Nenad Mandic, Baschet Club Timișoara cu scorul de 87-99.Alb-negri au în cont 16 înfrângeri acumulate după 18 etape disputate și doar 2 victorii obținute în acest sezon.Elevii lui Mihai Popa au reușit să treacă doar de CS Energia Rovinari,formație ce au învinso în tur și returul sezonului.

De cealaltă partea, Steaua CSM EximBank a învins-o pe CS Dinamo București în derby-ul Ligii Naționale de baschet masculin, la o diferență de două puncte.Roșii-albaștri s-au impus în fața Dinamoviștiilor cu scorul de 85-83, după o atmosferă extraordinară făcută de cele două galerii prezente în Sala ”Mihai Viteazu”.

În etapa trecută, principalul marcator al Gazului Metan a fost Aliksandr Pustahvar care a reușit să marcheze 22 de puncte și 6 recuperări.Pentru Steaua CSM EximBank, Titus Nicoară a reușit să marcheze 28 de puncte și 12 recuperări.

În partida din tur, Gaz Metan Mediaș a cedat pe teren propriu în fața celor Steaua CSM EximBank la o diferență de 18 puncte, scor 75 - 93.

Înaintea acestei confruntări, elevii lui Mihai Popa se alfă pe ultima poziție în clasamentul general al Ligii Naționale de baschet masculin, iar baschetbaliștii pregătiți de Hristu Șapera ocupă poziția a 6-a în clasmentul LNBM.