Te-ai gândit vreodată că există o strategie la pariuri online care îți poate veni ca o mănușă, chiar dacă dispui de un buget foarte mic sau foarte mare și chiar dacă ești obișnuit să pierzi mult mai des decât să câștigi? Da, o astfel de metodă există și este extrem de ușor de pus în aplicare, însă pentru a avea succes, strategia Easy Money necesită mult mai multă atenție și disciplină decât ar părea la prima vedere.

Prezentarea strategiei Easy Money

Easy Money este o strategie de pariuri care are la bază o strategie progresivă de money-management: este vorba despre metoda rostogolirii, care presupune alegerea unei mize inițiale care să fie, spre exemplu, un sfert din bancă, iar apoi această miză, împreună cu câștigurile generate, se joacă pe fiecare pariu, până la atingerea sumei finale, a unui număr de zile de joc sau a cotei totale stabilite inițial.
În mod tradițional, pariurile jucate în cadrul acestei strategii au cote infime, adică mai mici de 1.15, însă în cele mai multe cazuri chiar sub 1.10. Acest lucru se datorează metodei de money management alese, care necesită un șir mai mult sau mai puțin lung de pariuri consecutive câștigătoare.
Metoda este extrem de flexibilă, așa că vom folosi două scenarii contrastante pentru a o exemplifica:
·         Pariorul #1 are o bancă de 40 RON și dorește să atingă o cotă totală de 5 – una care nu ar trebui să fie foarte greu de atins (cel puțin la nivel teoretic), așa că începe cu o miză de 10 RON pe mână, reprezentând 25% din banca sa inițială.
·         Pariorul #2 are o bancă de 1000 RON și dorește să atingă o cotă totală de 50 – una care mai mult ca sigur va necesita mai multe încercări(mâini) pentru a fi atinsă, fapt pentru care alege o miză de 50 RON, reprezentând 5% din banca sa inițială.

Cât de profitabilă este strategia Easy Money?

Această strategie este foarte populară atât la nivel mondial, cât și la noi în țară. Răsfoind pe forum vei găsi jurnalele anumitor pariori care și-au expus încercările, precum și numeroase discuții pe acest subiect. Cert este că au fost cazuri de români care au atins cote foarte mari cu această abordare.
Pentru a atinge o cotă de 304, aplicând strategia Easy Money și având o cotă medie de 1.10, un parior are nevoie de 60 de pariuri câștigate în mod consecutiv, fie că este vorba de un pariu pe zi sau de 10 pariuri pe zi. De altfel, pariurile pot fi jucate fie individual, fie pe bilet, întrucât aplicând metoda rostogolirii, rezultatul final este ca și cum toate pronosticurile jucate ar fi fost pe un singur bilet. Astfel, acele 60 de pariuri pot fi atinse în:
·         60 de zile, dacă se joacă 1 pariuri pe zi
·         30 de zile, dacă se joacă 2 pariuri pe zi
·         12 zile, dacă se joacă 5 pariuri pe zi
·         6 zile, dacă se joacă 10 pariuri pe zi
Plecând de la miză inițială de 50 RON și ducând la bun sfârșit acești 60 de pași cu o cotă medie de 1.10, se poate atinge un câștig final de 15,200 RON, adică aproximativ 3260 de Euro.
Desigur, această cifră de 60 de pariuri câștigătoare și cota totală de 304 au reprezentat pur și simplu o alegere întâmplătoare folosită pentru exemplificareaacestei metode în acest articol. Pariorul are posibilitatea de a se opri oricând dorește și pentru a avea șanse mai mari de succes, ar face bine să nu înceapă cu obiective mult prea îndrăznețe.

Ce fel de persoană/parior poate avea succes jucând Easy Money?


Chiar dacă este o strategie simplă și aparent extrem de ușoară, în realitate, pentru a duce la bun sfârșit aceste șiruri este nevoie de multă muncă și de o doză puternică de autocontrol. Practic, tot ceea ce trebuie făcut la Easy Money este să se evite surprizele.
Gândiți-vă că un parior care câștigă 35 de pariuri consecutive, îl pierde pe cel de-al 36-lea. În acel moment intervine o descurajare, frustrare sau o stare de nervi, care este alimentată de faptul că acum trebuie luat totul de la început, iar până a ajunge la pariul nr. 36 din nou, vor mai trece cine știe câte zile… Astfel de situații sunt greu de gestionat din punct de vedere emoțional, fapt pentru care un psihic puternic, dar care are totuși puterea de a se detașa, se pretează cel mai bine la această strategie.
Totodată, una dintre cele mai mari capcane în care cad cei care joacă Easy Money este sentimentul de invincibilitate, care este alimentat de bifarea unei serii de pariuri câștigătoare. Practic, imaginați-vă că pariorul după ce câștigă 14 zile la rând, simte că poate duce cu ușurință șirul până la capăt și nu mai tratează cu maximă seriozitatea analiza meciurilor. Și, nu este de mirare că, imediat intervine și surpriza.
Cheia succesului în această strategie este să se aleagă într-adevăr ponturile care au șanse foarte mari de reușită, fiind aproape sigure în ochii celui care le joacă, însă fără a folosi cota pe post de argument, pentru că în anumite cazuri ori cotele nu sunt calibrate în conformitate cu probabilitățile reale, dintr-un motiv sau altul.
În orice caz, nu uita că pariurile sportive reprezintă o activitate de divertisment, așa că nu trebuie niciodată să te gândești că vei putea obține profit în mod sigur din jocuri de noroc. Distracție plăcută!